فهرست مطالب

Medicinal Plants - Volume:22 Issue: 89, Mar 2023

Journal of Medicinal Plants
Volume:22 Issue: 89, Mar 2023

  • تاریخ انتشار: 1403/07/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • آمنه محمدی، پرستو ضرغامی مقدم، زهرا صالحی، فرزانه شاکری، منوچهر تیموری، سمانه ملازاده* صفحات 1-16
    مقدمه

    نرولیدول یک سزکوی ترپن الکلی با طیف وسیعی از فعالیت های بیولوژیکی و دارویی، بویژه اثر ضد توموری در مدلهای مختلف سرطان است. بر اساس گزارش ها، خواص ضد سرطانی نرولیدول با افزایش تولید ROS، آپوپتوز و آسیب های DNA همراه است. با این وجود، این ترکیب حلالیت کم، فراهمی زیستی پایین و متابولیسم سریع کبدی دارد که با طراحی نانوفرمولاسیون مناسب میتوان از آن عبور کرد.

    هدف

    مقاله حاضر بر روی اثرات نرولیدول در برابر سرطان های مختلف متمرکز شده است تا ویژگی های امیدوارکننده نرولیدول را به عنوان یک عامل ضد سرطانی کاربردی در چشم انداز آینده بهتر مشخص کند.

    روش بررسی

    مجموعه ای از مقالات بر اساس کلمات کلیدی سرطان و نرولیدول از NCBI/PubMed ،Scopus و Google scholar جهت تهیه مطالعه مروری حاضر انتخاب شدند.

    نتایج

    نرولیدول به عنوان یک ترکیب کمکی در شیمی درمانی می تواند اثربخشی داروهای شیمی درمانی را بر روی سلول های سرطانی مختلف از جمله سرطان استئوسارکوم، دستگاه گوارش، زنان، پستان، پوست، خون، کبد و سرطان سر و گردن افزایش دهد.

    نتیجه گیری

    نرولیدول یک ترکیب ضد تومور موثر در برابر انواع مختلف سرطان است و گنجاندن آن در رژیم شیمی درمانی فعلی می تواند درمان سرطان را بهبود بخشد. از طرفی، به دلیل حلالیت کم این ترکیب، نانوفرمولاسیون آن می تواند فراهمی زیستی و اثر ضدسرطانی آن را بهبود بخشد.

    کلیدواژگان: نرولیدول، ضد سرطان، سزکوئی‎ترپن، فعالیت‎های بیولوژیکی، علوم دارویی
  • باوانی سوندار، سانکار مدهاوان* صفحات 17-31
    مقدمه

    Moringa oleifera یک گیاه دارویی سنتی جنوب هند و منبع عالی آنتی اکسیدان است.

    هدف

    ارزیابی پتانسیل ضد میکروبی نانوذرات مس (CuONPs) مشتق شده از غلاف های Moringa oleifera در برابر میکروب های آلوده کننده دستگاه ادراری.

    روش بررسی

    ترکیبات موجود در غلاف Moringa oleifera غربالگری شدند. نانوذرات مس از غلاف Moringa oleifera سنتز شدند و با استفاده از طیف سنج UV ،FTIR و SEM مورد بررسی قرار گرفتند. فعالیت آنتی اکسیدانی نانوذرات مس نیز تعیین شد. دیسک های نانوذرات مس در غلظت های 50 ،75 و 100 میکروگرم بر میلی لیتر تهیه و برای اثر ضد میکروبی علیه اشریشیاکلی، انتروکوکوس فکالیس، پنومونی کلبسیال، استرپتوکوک اورئوس و کاندیدا آلبیکنس مورد آزمایش قرار گرفتند. فعالیت  E. coli با تعیین الکتات دهیدروژناز مورد سنجش قرار گرفت.

    نتایج

    تجزیه و تحلیل طیف GCMS حضور Octyl-n-Di Phthalate و Propane diethoxy-2, 2 را در غلاف Moringa oleifera نشان داد. سنجش آنتی اکسیدانی خاصیت مهار رادیکال های آزاد را توسط نانوذرات مس نشان داد. طیف سنج UV سنتز نانوذرات مس را با نشان دادن جذب در 220 نانومتر تایید کرد. بررسی SEM اندازه نانوذرات مس را در 40 تا 160 نانومتر نشان داد. تجزیه و تحلیل FTIR حضور گروه های OH و C = C را در نانوذرات مس نشان داد. کلبسیلا پنومونیه حساس ترین سویه به نانوذرات مس بود و پس از آن اشریشیاکلی و کاندیدا آلبیکنس قرار داشتند. E. coli فعالیت الکتات دهیدروژناز قابل توجهی را در دوز بالای نانوذرات مس نشان داد.

    نتیجه گیری

    نانوذرات مس های سنتز شده از غلاف Moringa oleifera فعالیت ضد میکروبی قابل توجهی را در برابر میکروب ها نشان دادند.

    کلیدواژگان: نانوذرات مس، غلاف مورینگا اولیفرا، فعالیت آنتی اکسیدانی، منطقه بازدارندگی، فعالیت ضد میکروبی
  • سمیرا شیروئی، سیده کیمیا جاسمی، گلاله بابائی، محمدرضا مروتی، مریم قنبری موحد، سامان برزگر، محمدحسین فرزائی* صفحات 32-46
    مقدمه

    مواد افیونی برای درمان درد ضروری هستند، اما استفاده طولانی مدت از آنها منجر به تحمل دارویی می شود. نارینژنین، یک فلاونوئید طبیعی موجود در میوه، آنزیمی را که باعث تحمل مواد افیونی می شود، مهار می کند و آن را در درمان بیماری های عصبی موثر می سازد.

    هدف

    در این مطالعه نقش نارینژنین در تحمل ناشی از مورفین و آنزیم گلیکوژن سنتاز کیناز-3بتا مورد بررسی قرار گرفت.

    روش بررسی

    برای القای تحمل مورفین، تزریق های مکرر مورفین به مدت پنج روز انجام شد و در روز پنجم، یک دوز مورفین به صورت داخل صفاقی تزریق شد. تست درد (هات پلیت و تیل فلیک) در روزهای اول، سوم و پنجم تزریق انجام شد. برای بررسی اثر نارینژنین، 45 دقیقه پیش از هر تزریق مورفین، دوزهای 25 ،50 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم به صورت خوراکی گاواژ شد. در روز آخر بافت های مغز از نظر فاکتورهای بیوشیمیایی و تغییرات فسفوریلاسیون آنزیم به روش ایمونوهیستوشیمی بررسی شدند.

    نتایج

    نتایج نشان داد که مصرف همزمان نارینژنین به طور معنی داری تاخیر بی دردی را نسبت به گروه مورفین در روز سوم و پنجم افزایش می دهد (0/001 >P). نارینژنین در تمام غلظت ها باعث کاهش سطح نیتریت ناشی از مورفین شد. در روش ایمونوهیستوشیمی p-GSSer640  اثرات محافظتی بر تحمل مورفین نشان داد (0/001 >P) و فسفوریلاسیون p-GSSer640 توسط آنزیم گلیکوژن سنتاز کیناز-3 بتا را کاهش داد که با تجویز مزمن مورفین فعال می شود.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج مطالعه حاضر، تاثیر مفید نارینژنین بر آنزیم گلیکوژن سنتاز کیناز در تحمل ناشی از مورفین تایید می شود، اما برای بررسی مکانیسم تاثیر آن به مطالعات بیشتری نیاز است.

    کلیدواژگان: نارینژنین، GSK، P-Gsser640، تحمل به مرفین، مواد افیونی، مدل حیوانی
  • اسما سلیمانی، محمد فتحی*، مصطفی بهرامی صفحات 47-56
    مقدمه

    برخی از فعالیت ها همانند فعالیت حاد می توانند سبب افزایش شاخص های التهابی و آسیب عضالنی در خون شوند.

    هدف

    هدف از تاثیر مصرف مکمل زنجبیل همراه فعالیت حاد برونگرا و درونگرا بر برخی شاخص های التهابی و آسیب عضلانی سرم دختران چاق بود.

    روش بررسی

    بعد از اندازه گیری حداکثر اکسیژن مصرفی تعداد 50 دختر با نمایه توده بدنی بالای30  کیلوگرم برمترمربع، سن 7/73 ± 24/89 سال، قد 5/20 ± 159/02 سانتی متر و وزن 8/88 ± 87/77 کیلوگرم به طور تصادفی به 5 گروه شامل: گروه تجربی 1 (مکمل+برونگرا) (10 = n)، گروه تجربی 2 (مکمل + درونگرا) (10 = n)، گروه دارونما + برونگرا (10 = n)، گروه دارونما + درونگرا (10 = n) و گروه کنترل (10 = n) تقسیم شدند. پروتکل تمرینی شامل فعالیت حاد برونگرا و درونگرا (شیب مثبت و منفی بر روی تردمیل) اجرا شد. گروه های مکمل روزانه 2 گرم پودر زنجبیل را، به مدت 4 هفته مصرف می کردند. پس از حداقل 8 ساعت ناشتایی نمونه های خونی قبل و بلافاصله پس از هرنوع فعالیت برای اندازه گیری سطوح   hs-CPR و CK سرم جمع آوری شد. برای بررسی تغییرات درون گروهی از t وابسته و برای مقایسه بین گروهی از تحلیل کواریانس با عامل بین گروهی استفاده شد (0/05 > P).

    نتایج

    نتایج t وابسته این پژوهش نشان داد تمرین حاد برونگرا و درونگرا در پیش آزمون، پس آزمون به ترتیب سبب افزایش معنادار سطوح hs-CPR و CK در گروهای مکمل و دارونما می شود (0/05 > P). همچنین نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد مصرف چهار هفته مکمل زنجبیل بدنبال فعالیت حاد برونگرا و درونگرا بر سطوح hs-CPR  (0/04 > P)      بین گروه های مکمل و دارونما تاثیر معنی داری را نشان داد. علاوه بر آن مصرف 4 هفته مکمل زنجبیل بدنبال فعالیت حاد برونگرا و درونگرا بر سطوح CK (P = 0/09) بین گروه های مکمل و دارونما تاثیر معنی داری نداشت.

    نتیجه گیری

    افزایش سطوح التهاب و آسیب عضلانی در تمرین حاد درونگرا بیشتر از برونگرا می شود. با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش، مصرف روزانه مکمل زنجبیل می تواند التهاب و آسیب عضلانی ناشی از فعالیت بدنی را کاهش دهد.

    کلیدواژگان: زنجبیل، کراتین کیناز، Hs-CRP، فعالیت درونگرا و برونگرا
  • مریم حکیمی، رضا شیاری، افشان شیرکوند، محمدرضا رزاقی، شیرین فریور* صفحات 57-67
    مقدمه

    سرطان پروستات به عنوان دومین سرطان شایع در بین مردان شناخته می شود و به عنوان پنجمین عامل مرگ و میر معرفی می شود. آپوپتوز معروف به "مرگ برنامه ریزی شده سلولی" می تواند به عنوان یک مکانیسم دفاعی در پاسخ به آسیب سلولی، ناشی از بیماری ها یا قرار گرفتن در معرض مواد سمی اندازه گیری شود و نقش مهمی در کنترل جمعیت سلولی دارد. برای این منظور، محققان علاقه مند به مطالعه درمان سرطان برای القای آپوپتوز هستند. دانه کتان، Linum usitassimum، دارای فواید بی شماری در میان سایر دانه های روغنی است. حاوی مقدار زیادی اسید-α لینولئیک (ALA)، فیبر غذایی، پروتئین و فیتواستروژن است.

    هدف

    هدف اصلی این تحقیق بررسی بیان ژن های آپوپتوز ناشی از عصاره بذر کتان در سلول های سرطانی پروستات انسانی به منظور تعیین مسیر مرگ سلولی ناشی از عصاره بذر کتان بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه سلول های سرطانی پروستات 3-PC کشت داده شدند و تیمارها با استفاده از عصاره بذر کتان انجام شد. تست MTT، محاسبات IC50 ، فلوسیتومتری و PCR Time-Real برای ژن های آپوپتوز انجام شد و تمامی نتایج مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    نتایج

    دوز 809 IC50 میکروگرم بر میلی لیتر (0/05 > P) به دست آمد. تست فلوسایتومتری برای استخراج 600 ،800 و 1000 میکروگرم بر میلی لیتر انجام شد و نتایج نشان داد که اکثر سلول ها دچار نکروز شدند. نتایج فلوسایتومتری با آزمون qPCR تایید شد و بیان بیش از حد ژن TNF را نشان داد (0/05 > P).

    نتیجه گیری

    نتایج بیانگر بیان بیش از حد تمامی ژن های مورد مطالعه پس از تیمار با عصاره بذر کتان بود. نتیجه فلوسایتومتری توسط qPCR تایید شد و نشان داد که ژن TNF بیش از حد بیان شده است.

    کلیدواژگان: سرطان پروستات، رده سلولی PC-3، بذر کتان، آپوپتوز، بیان ژن
  • بهاره‎ سادات یوسف ثانی، علی قبادی، کبری شیرانی* صفحات 68-82
    مقدمه

    سیر، با نام علمی Allium sativum، یک گیاه دارویی معروف است که از هزاران سال پیش در سراسر جهان مورد استفاده قرار گرفته است. این گیاه، با داشتن ترکیبات گیاهی غنی، خواص دارویی متنوعی از جمله آنتی اکسیدان، ضد سرطان، ضد التهاب، و فعالیت های ترمیم زخم را دارد. پتانسیل درمانی آن سیر را به درمان طبیعی مفیدی برای بیماری های مختلف تبدیل کرده است.

    هدف

    پژوهش حاضر به بررسی خواص حفاظتی سیر در کاهش تظاهرات رفتاری شبیه پارکینسون ناشی از ماالتیون (Mal) در موش های صحرایی پرداخته است.

    روش بررسی

    موش ها به هشت گروه تقسیم شدند: (1) کنترل (نرمال سالین)، (2) مالاتیون (100 میلی گرم در کیلوگرم)، (3) Mal + سیر (50 میلی گرم در کیلوگرم)، (4) Mal + سیر (100 میلی گرم در کیلوگرم)، (5) Mal + سیر (150 میلی گرم در کیلوگرم)، (6) DOPA-L + Mal (10 میلی گرم در کیلوگرم)، (7) سیر 150 میلی گرم در کیلوگرم)، و (8) پلی اتیلن گلیکول (PEG) به عنوان حلال DOPA-L. پس از 28 روز درمان، ارزیابی های عصبی رفتاری و آنالیز فعالیت استیل کولین استراز (AChE)، سطوح پراکسیداسیون لیپیدی و گلوتاتیون (GSH) در جسم مخطط انجام شد.

    نتایج

    سمیت عصبی-رفتاری ناشی از Mal به افزایش مالون دیآلدئید (MDA)، فاکتور نکروز تومور-  (α-TNF) α، و اینترلوکین-6 (6-IL) و کاهش GSH و فعالیت AChE منجر شد که با درمان سیر کاهش یافت.

    نتیجه گیری

    این نتایج نشان می دهند که سیر ممکن است با افزایش سطوح آنتی اکسیدانی و کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب، در درمان پارکینسون موثر باشد. نیاز به تحقیقات بیشتری برای درک جامع خواص حفاظتی سیر در این زمینه وجود دارد.

    کلیدواژگان: Allium Sativum، بیماری پارکینسون، مالاتیون، سیر، استرس اکسیداتیو، التهاب
|
  • Ameneh Mohammadi, Parastoo Zarghami Moghaddam, Zahra Salehi, Farzaneh Shakeri, Manouchehr Teimoury, Samaneh Mollazadeh* Pages 1-16
    Background

    Nerolidol (NER) is a sesquiterpene alcohol with various biological ‎and pharmacological activities, especially antitumor effects against different cancer models. The ‎anticancer properties of NER‎ are reportedly mediated by increased reactive oxygen species (ROS) production, apoptosis, ‎and DNA damage. Nevertheless, this compound has low solubility, poor bioavailability, and fast ‎hepatic metabolism, which could be overcome by designing proper nanoformulation scenarios. ‎

    Objectives

    This review focuses on the anticancer effect of NER ‎against multiple cancers to highlight the ‎promising features of NER as an applicable anticancer agent.‎

    Methods

    A collection of papers based on the ‘cancer’ and ‘NER’ MeSH terms was ‎chosen from NCBI/PubMed, Scopus, and Google Scholar to synthesize the current review. ‎

    Results

    NER was found to act as an adjuvant with contemporary chemotherapy that enhanced the ‎efficacy of chemotherapy drugs on various cancer cells, including osteosarcoma, gastrointestinal, gynecological, breast, ‎skin, blood, liver, and head and neck cancers. ‎

    Conclusion

    NER is an effective antitumor compound against different types of cancers, ‎and its inclusion in the current chemotherapy regimen could improve cancer therapy. Because ‎of low solubility, NER ‎nanoformulation can improve its bioavailability and ‎related  cancer treatment. ‎

    Keywords: Nerolidol, Anticancer, Sesquiterpene, Biological, Pharmacological‎ Activities‎
  • Bhavani Sundar, Sankar Madhavan* Pages 17-31
    Background

    Moringa oleifera is a traditional South Indian medicinal plant and an excellent source of antioxidants.

    Objective

    To evaluate the antimicrobial potential of copper nanoparticles (CuONPs) derived from Moringa oleifera pods against urinary tract-infecting microbes.

    Methods

    Phyto constituents of the Moringa oleifera pod were screened. CuONPs were synthesized from Moringa oleifera pod, and it was characterized using UV-visible spectroscopy, FTIR, and SEM. Antioxidant activity of CuONPs was also determined. CuONPs discs at 50, 75, and 100 µg/ml were prepared and tested for antimicrobial action against Escherichia coli, Enterococcus faecalis, Klebsiella pneumonia, Streptococcus aureus, and Candida albicans. The integrity of the E.coli was assayed by determining the lactate dehydrogenase activity.

    Results

    GCMS analysis revealed the presence of Di-n-Octyl Phthalate and 2, 2-diethoxy Propane presence in the Moringa oleifera pod. Antioxidant assay revealed the free radical scavenging property of CuONPs. UV- VIS confirmed the synthesis of CuONPs by showing the λ Vmax at 220nm. SEM analysis revealed the CuONPs size in 40 to 160nm. The FTIR analysis exhibited the presence of OH and C = C groups in the CuONPs. The klebsiella pneumoniae was the most susceptible strain for CuONPs, followed by Escherichia coli and Candida albicans. E. coli showed a significant LDH activity at high concentration of CuONPs.

    Conclusion

    The CuONPs synthesized from the Moringa oleifera pod exhibited significant antimicrobial activity against the microbes.

    Keywords: Copper Nanoparticles, Moringa Oleifera Pod, Antioxidant Activity, Zone Of Inhibition, Antimicrobial Activity
  • Samira Shirooie, Seyed Kimia Jasemi, Golale Babaei, Mohammadreza Morovati, Maryam Ghanbari-Movahed, Saman Barzegar, Mohammadhosein Farzaei* Pages 32-46
    Background

    Opioids are essential for pain treatment, but their long-term usage results in tolerance. Naringenin, a natural flavonoid found in fruit, inhibits the enzyme that causes opioid tolerance, making it effective in treating neurodegenerative diseases.

    Objective

    In this study, we evaluate the role of naringenin in morphine-induced tolerance and the glycogen synthase kinase-3beta (GSK-3β) enzyme.

    Methods

    To induce tolerance to morphine in mice, repeated injections of morphine were performed for five days, and on the fifth day, a single dose of morphine was injected intraperitoneally. Pain tests (hot plate and tail flick) were performed on the first, third, and fifth days of injections. To evaluate the impact of naringenin, 45 minutes before each morphine injection, doses of 25, 50, and 100 mg/kg were administrated orally. On the last day, brain tissues were checked for biochemical factors and changes in the phosphorylation of the enzyme by the immunohistochemical method.

    Results

    The results indicated that the simultaneous use of naringenin significantly increases the analgesia delay compared to the morphine group (P < 0.001) on the third and fifth days. Naringenin at all concentrations decreased the nitrite level caused by morphine. It showed protective effects on morphine tolerance (P < 0.001) in the p-GSSer640 immunohistochemical assay and reduced the phosphorylation of p-GSSer640 by GSK-3β, activated by chronic morphine administration.

    Conclusion

    Based on the results of the present study, the beneficial effect of naringenin on the GSK enzyme in morphine-induced tolerance is confirmed, but more studies are needed to investigate its impact mechanism.

    Keywords: Naringenin, GSK, P-Gsser640, Tolerance To Morphine, Opioids, Animal Model
  • Asma Soleimani, Mohammad Fathi*, Mustafa Bahrami Pages 47-56
    Background

    Some activities, such as acute activity, can cause an increase in inflammatory indicators and muscle damage in the blood.

    Objective

    The aim of the effect of taking ginger supplement along with acute extroverted and introverted activity was on some inflammatory indicators and muscle damage in the serum of obese girls.

    Methods

    After measuring the maximum oxygen consumption, 50 girls with a body mass index of over 30 kg/m2, age 24.89 ± 73.7 years, height 159.02 ± 5.20 cm and weight 87.77 ± 88.8 kg were randomly divided into 5 groups including: experimental group 1 [supplement+ extrovert (n = 10), experimental group 2 [supplement + introvert] (n = 10), placebo + extrovert group (n = 10), placebo + introvert group (n = 10)b , and control group (n = 10) became The training protocol included acute extroverted and introverted activity [positive and negative incline on the treadmill] was implemented. Supplement groups consumed 2 grams of ginger powder daily for 4 weeks. After fasting for at least 8 hours, blood samples were collected before and immediately after any type of activity to measure serum hs-CRP and ck levels. To examine intra-group changes, t-dependent and for inter-group comparisons, analysis of covariance with inter-group factor was used (P = 0.05).

    Results

    The t-dependent results of this research showed that acute extroverted and introverted exercise in the pre-test and post-test, respectively, caused a significant increase in the levels of hs-CRP and CK in the supplement and placebo groups (P ≤ 0.05). Also, the results of covariance analysis showed that taking ginger supplement for four weeks after acute extroverted and introverted activity had a significant effect on hs-CRP levels (P = 0.04) between supplement and placebo groups. CK levels (P = 0.09) had no significant effect between the supplement and placebo groups.

    Conclusion

    Increased levels of inflammation and muscle damage in introverted acute exercise are greater than in extroverted. According to the results of this research, daily consumption of ginger supplements can reduce inflammation and muscle damage caused by physical activity.

    Keywords: Ginger, Creatine Kinase, Hs-CRP, Eccentric, Concentric Exercise
  • Maryam Hakimi, Reza Shiari, Afshan Shirkavand, Mohammadreza Razaghi, Shirin Farivar* Pages 57-67
    Background

    Prostate cancer is known as the second common cancer among men, and is introduced as the fifth cause of death. Apoptosis known as “Programmed Cell Death”, can be measured as a defense mechanism in response to cell damage, caused by diseases or exposure to toxic material, and has an important role in controlling cell population. For this, researchers are interested in studying cancer treatment for inducing apoptosis. Flaxseed, Linum usitassimum, has numerous benefits among other oilseeds. It contains a large amount of α-Linoleic Acid (ALA), dietary fiber, proteins, and Phytoestrogen.

    Objective

    The main goal of this research was to evaluate the expression of apoptotic genes induced with flaxseed extract in human prostate cancer cells in order to find out the cell death pathway induced by flaxseed extract.

    Methods

    In this study, PC-3 prostate cancer cells were cultured and the treatments were done using the flaxseed extract. The MTT test, IC50 calculations, Flowcytometry, and Real-Time PCR test for apoptotic genes were done and all the results underwent analysis.

    Results

    The IC50 dose was obtained at 809 µg/ml (P < 0.05). Flowcytometry test was done for 600, 800, and 1000 µg/ml of extraction, and the result showed that most of the cells underwent necrosis. The Flowcytometry result was confirmed by qPCR test and showed the overexpression of TNF gene (P < 0.05).

    Conclusion

    The results showed the overexpression of all the studied genes after treatment by flaxseed extract. The Flowcytometry result was confirmed by qPCR and showed that the TNF gene was overexpressed.

    Keywords: Prostate Cancer, PC-3 Cell Line, Flaxseed, Apoptosis, Gene Expression
  • Bahareh Sadat Yousefsani, Ali Ghobadi, Kobra Shirani* Pages 68-82
    Background

    Garlic, scientifically known as Allium sativum, has been a revered traditional medicine for millennia, rich in diverse phytochemicals with various medicinal properties, such as antioxidant, anticancer, anti-inflammatory, pain killer, hypoglycemic, antimicrobial, antiviral, and wound-healing properties. Its remarkable therapeutic potential makes garlic a beneficial natural treatment for many health issues.

    Objective

    This research examined the neuroprotective effects of garlic against Malathion (Mal)-associated Parkinson's-like behavioral symptoms in rats.

    Methods

    Animals were categorized into eight groups at random: (1) saline-treated group (control); (2) Mal group (100 mg kg⁻¹); (3) Mal + garlic (50 mg kg⁻¹); (4) Mal + garlic (100 mg kg⁻¹); (5) Mal + garlic (150 mg kg⁻¹); (6) Mal + L-DOPA (10 mg kg⁻¹); (7) garlic (150 mg kg⁻¹); and (8) polyethylene glycol (PEG) group (L-DOPA vehicle). Treatment lasted 28 days, followed by behavioral assessments and analyses of acetylcholinesterase (AChE) activity, malondialdehyde (MDA) level, antioxidants levels, and proinflammatory cytokines in the striatum.

    Results

    Mal exposure caused neurobehavioral toxicity with increased MDA, tumor necrosis factor-α (TNF-α), and interleukin-6 (IL-6), alongside decreased GSH concentration and AChE activity. Garlic treatment successfully mitigated these effects.

    Conclusion

    The findings suggest that garlic may have a favorable impact in treating Parkinson's disease by enhancing antioxidant levels and mitigating oxidative stress and inflammatory processes, countering the harmful effects of pesticides like Mal. Additional studies necessary to thoroughly explore garlic's protective benefits in this area.

    Keywords: Allium Sativum, Parkinson 'S Disease, Malathion, Garlic, Oxidative Stress, Inflammation